December 12, 2012

Londra -Konaklama/Yeme/Icme



Kutsal Roma imparatoru Charles Quint/Besinci Charles'in tarihe kazandirdigi Gunesin Batmadigi Imparatorluk cumlesi,  zamaninda her nekadar ispanya, Britanya ve Amerika icin soylenmis olsa da,  bugun bu terime karsilik gelen ulkenin Amerika oldugu bilinmektedir. Aslinda daha da derinlere inersek Gunesin batmadigi imparatorluk,  Amerika dedigimiz imparatorluga bile dilini bile veren ulke Ingilteredir. 18. ve 19 yuzyillarda sanayi devriminden sonra hammadde/malzeme ihtiyaci icin, deniz asiri, dunyanin her tarafinda somurge arayisina giren ve ozaman ispanyollardan bosalan yerleri dolduran Ingiltere’dir.Londraya ilk gittigimde, Londranin kucuk NewYork oldugu izlenimi kafamda yer etti ancak daha detay dusundugumde ise NewYork’un buyuk Londra oldugunu daha iyi anladim.

Dunyanin en onemli finans ve is merkezlerinden biri olan Londra’nin, hava trafigi bu unvanindan dolayi dunyanin en yogun hava trafigidir. Bu nedenle 5 tane ulaslarasi havalimanina sahiptir.En buyuk havalimani Heatrow havalimanin yanisira, Gatwick  havalimaniyla birlikte, son zamanlarda THY’nin Londraya gunde yaklasik  8-9 seferi bulunmaktadir. Londra'da aklim kalmadan geri doneyim diyorsaniz, seyahat planinizi minimum 5-6 gun yapmanizi oneririm. Biz hem ilkbahar hemde kis aylarinda gitme sansi bulduk ama bence en guzel zamani mayis-haziran ayi.

Nasil Gidilir:
Gerek is ziyareti gerek vede turizm amacli bir ziyaretimde THY’yi tercih ettigim icin, diger hava yollarinin sefer sayilari ve de bilet fiyatlari hakkinda pek bilgim olmadigindan  THY’yi kullanmanizi oneririm.THY’nin  Istanbul -Heatrow yada  Gatwick havalimani olmak uzere gunde 8-9 seferi bulunmaktadir. Sefer sayisinin artmasi elbette bilet fiyatlarina olumlu yonde katkida bulunmus, gecen sene 800 dolar mertebesinde olan bilet fiyatlari, bugun yogunluga gore 350-500 dolar mertebelerine gerilemistir.
Biletler konusunda onemli bir uyari da inilecek havalimani secimidir. Sayet ucuz bilet yakalarsaniz Gatwick havalimini tercih etmelisiniz. Londra haritasina baktiginizda merkeze uzaklik olarak Heatrow ve Gatwick kus ucusu cok uzaklikda gozukmektedir. Ancak trafik dolayisi ile genelde taksiler cevre yolunu kullandigindan mesafe iki katina ulasmaktadir. Tecrubelerim isiginda taxi ucretlerini soyle tutmaktadir:
Heatrow  - Londra Merkez : 60-65 pound (32 km , 1 saat)
Gatwick-Londra Merkez : 133 pound (40 km -2 saat ) Gatwick havalimanindan kalkan taksiler otobandan gitmedigi icin sehir icinden gitmekte bu nedenle trafikden dolayi ulasmak guc olmaktadir. Sayet taksiye otobandan git derseniz, ozaman yol 70 km ye cikdigi icin ekstra ucret isteyebilirler.
Biz bu seyahatimizi ucak saatlerinden Gatwick havalimini uzerinden yaptigimiz icin, Havalimanindan-oxford street’e yakin olan otelimize gidisde havalimanindaki taksileri tercih ettik. Donuste ise http://www.easyairporttaxis.com/ adresinden minibus ayarladik. (85 pound civari) Tavsiyem GAtwicki kullanacaksaniz onceden ayarlamanizi yapminizdir.

Fazla bavulum yok diyorsaniz,Gatwick Express’I de kullanabilirsiniz. http://www.gatwickexpress.com Gidis/Donus yaklasik 30 poun (internet uzerinden %10 indirimli)

Konaklama
Her nekadar merkezde otel fiyatlari pahali olsada, turla gitmediyseniz, gezilecek gorulecek yerler bakimindan merkezde kalmanizi oneririm. Lokasyon bakimindan super bir yerde Oxford Street’in baslangic noktasinda bulunan Marble Arch’da The MontCalm otelde kaldik. Taxi kullanacaksaniz heryere 5-10 pound’a gidebilirsiniz. Metro kullanacaksaniz yine gunluk 8.40  pound’a pass kart olarak gezebilirsiniz.
 
 
The Montcalm Hotel
34 - 40 Great Cumberland Place, London, W1H 7TW, United Kingdom
 
 
 
 
 
 

Onceki gittigimizde konferansimin oldugu Millennium & Copthorne Hotels At Chelsea Football Club’ I tercih etmistik. Hemen Chelsea futbol takiminin stadyumu Stamford Bridge’in yaninda. Otelin girisinde bulunan Frankie's Sports Bar & Grill’de,
antreman gunleri Chealsea futbolcularini gormeniz mumkun. 
 
Millennium & Copthorne Hotels At Chelsea Football Club
Stamford Bridge, Fulham Road,London, SW6 1HS, United Kingdom

http://www.millenniumhotels.co.uk/millenniumcopthornechelseafc/ 





Yeme/ Icme

Kozmopolit bir sehir olan Londra’da dunya mutfagindan istediginiz yiyecegi bulabilirsiniz. Her nekadar dunyanin en pahali sehirlerinden de olsa her keseye gore yeme/icme senecegi mevcut. Sayet kisitli bir butceye sahipseniz, Pret a Manger, eat, vasabi gibi her yerde gorebilecegiz zincir dukkanla rve marketlerden hazir sandvich, salata, sushi, meyve vs.bulabilirsiniz.   Orta sinif bir restaurantta yemek yemeyi planliyorsaniz kisi basi 25-40 pound arasi bir butceyi ayirmaniz gerekir.

Londra’ya gittiginizde adim basi Angus Steak houseler goreceksiniz. Genelde turistler tarafindan tercih edilen restaurantlar oldugundan her dakika yogun bir kalabaliktir.  Acikcasi 2 seferinde de bizim cok memnun kaldigimizi soyleyemem. Bu nedenle pek tavsiye etmiyorum, orta pismisde isteseniz, cok pismisde isteseniz, herkese ayni pisirim ayarinda getiriyorlar.

Bilhassa aksam yemeklerini restarantta yemegi planliyorsaniz, cok beklememek, kapidan donmemek adina mutlaka rezervasyon yaptirmanizi oneririm. 

 

Yeme/icme konusuna girmisken, Son 5 gunluk Londra seyahatimizde esimin bir arkadasinin tavsiyesi ile gittigimiz Signor Sassi isimli Italyan restoranttan bahsetmeden gecemeyicegim. Knighstbridge’de Harrods Magazasina 100 metre mesafe bulunan tam bir italyan resaturanti.  Garsonundan mudurune kadar hepsi cok ilgili ve sicak insanlar, need olsa akdeniz insanlari :) Biraz gec rezervasyon yaptirdigim icin ancak 21:30’a rezervasyonumuzu yaptiralbilmistim. Yogunlukdan yinede bir 15 dk. bekledik ama bekledigimize de degdi. harika makarnalarini ve saraplarini oneririm. (yaklasik kisi basi 40-50 pound)



Signor Sassi

Knightsbridge Green London
14 Knightsbridge Green
SW1X 7QL

T: +44 (0) 20 7584 2277

 

No comments:

Post a Comment