April 24, 2013

Kiev'de 23 Nisani Kutladik....

23 Nisan 2013


Ukrayna’da bulunan Turk Okulu, Uluslarasi Meridyen Okullari’nin duzenledigi ve Baskan Vekili  oldugum TUSİB - Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği’nin sponsor oldugu organizasyonla, Ukrayna Kiev’de ilk kez bu kadar buyuk bir organizasyonla 23 Nisani kutladik.




Kutlamalara 1-2 gun oncesinden, Kiev`deki 14 nolu yetimhane ziyareti ile basladik, cesitli hediyeler ile cocuklarin yuzlerini guldurmeye calistik.23 Nisan gunu 10:30 da resmi acilisini yaptigimiz torende, 15 ulke stand acmisti. 1 saat boyunca 15 ulkenin standlarini gezip, yerel yemek ve tatlilarindan tattik, fotograflar cektirdik. Saat 15:00 da ise asil toren basladi. Kac cocuk vardi tahmin edemiyorum ama her gosteriden sonra salondaki cocuklar cikiyor yeni cocuklar giriyordu, o yuzden sayiyi tahmin etmek biraz zor.



Acikcasi Turkiye disinda bir ulkede 23 Nisanin kutlanmasi, ukraynali cocuklarin turkce sarkilar soylemesi, bir Turk icin gurur verici bir olaydi. Bu gururu da sonuna kadar hissettigimi soyleyebilirim.Organizasyonun en guzel yani da duzenlenen cekilis ile bir takim hediyelerin cocuklara verilmesiydi. Bu hediyelerden bir kacinida sagolsunlar Uluslararasi Meridyen Okullari yoneticilerini benim vermemi istediler. Boylece, o cocuklarin mutluluguna sahnede sahit oldum.


Gosterinin sonuna dogru, Kiev Büyükelçisi Sayin Mehmet Samsar, organizasyona emegi gecen herkese tesekkur ederken sponsor oldugumuz icin TUSİB  adina benim aldigim tesekkur plaketi ile bizleri onurlandirdi.
















No comments:

Post a Comment