January 22, 2014

Paramı nereye yatırsaydım, nolurdu ?

Paramı nereye yatırsaydım, nolurdu ?

Küresel piyasalar, türkiye gerçekleri daha doğrusu 17 Aralık 2013 de yolsuzluk operasyonuyla başlayan kriz ile doların 2.26, euronun 3.06 olması, borsanında dibe çakılmasıyla insan kendine soruyor;  para olsaydı, napılırdı  diye... Hernekadar zenginin parası züğürdün çenesini yorsa da herkesin kendine göre tasarrufları var. Az parayla da çok parayla da birşeyler yapılabilirdi... İnternette buldugum araştırmalardan bir tablo aşağıda:

January 21, 2014

2013 de Ne Çok Gezmişim....2013 yolculuklar



Geçen gün bilgisayarımda temizlik yapmaya başlayınca sağda solda çektiğim fotoğraflarımı gördüm. 

Fotograflara göre bu sene leyleği havada görmüşüm :) Ardından da THY ucuş kartım milesandsmiles'in  hareketlerine bakınca kendimde şaşırdım. 

Gerek iş için gerekse de iş arasına sıkıştırılmış küçük tatiller ile bu sene bayağı gezmişim, yaklaşık 177.600 km yol yapmışım. Tabi Kievde çalışıp, aileminde Türkiye'de yaşıyor olmasınında bu yaptığım km lerde büyük etkisi var.


Yol hesabı yapacak olursam : 

-Bukadar km yi arabayla yapsam günde 487 km yapıyor. Bu da yaklaşık şu demek her sabah ankaraya gidip ertesi gün istanbula dönmüşüm. ertesi sabah tekrar gidip dönmüşüm... Tek rakibim ULUSOY :)

January 16, 2014

Nelere Güldüm

Bazı Karikatürler vardır.
İki gün sonra tekrar bakarsınız, sanki ilk defa görüyormuş gibi tekrar gülersiniz. İşte öyle beni defalarca güldüren karikatürler...
Tabi soldaki favorim..








January 09, 2014

2014 de Türkiye’de Ekonomi ne olur?

2014 de Türkiye’de Ekonomi  ne olur?

Bir yorum yapmadığım ekonomi kalmıştı onuda yapayım J
Türkiye Ekonomisi ne yazıkki dış dimaniklerine göre hareket etmiyor. Ekonomiyi şu aralar, şu aralardan kastım 17 Aralık Yolsuzluk soruşturmaları ile başlayan siyasi kriz yönetiyor. (Hükümetin deyişiyle “Siyaseti yeniden dizayn etme projesi”)

Financial Times gazetesi ‘nin konuyla ilgili yorumu, Türklerin ekonomi politikalarına güvenleri azalıyor şeklinde.

January 08, 2014

Van Gogh Neden Ünlü Oldu ?

Başlığa bakıp da burda Van Gogh'un neden ünlü olduğunun cevabını bulacağınızı düşünmeyin. Bende bunun cevabını arıyorum. Daha önceleri bu konu hiç kafamı yormamıştı. Geçen gün internette gezinirken bir yerde görünce aklıma bu soru takıldı. Sonra hayatını bir okuyunca bu sorunun ne kadarda yerli yerinde bir soru olduğunu düşündüm.

Belki de bu soruyu sormam sanat tarihçi olmamam yada bu konulardan fazla çakmamamdan dolayı da olabilir.

Çeşitli mecralarda haberler okuyoruz, facebook'un patronu 20 li yaşlarda milyarder oldu vs diye. Ama Van Gogh'a baksak çokda şaşılacak bir durum olmadığını düşünebiliriz. Benim cahilliğimden belki ama 37 yıllık bir yaşamın son 3-4 yılına resimlerini sığdırmış bir sanatçıdan bahsediyoruz. Kulağını kesip, genelevdeki sevgilisine götürüp vermiş.

Öldükden sonra Parisde resimleri meşhur olmuş. Meşhur olandan çok meşhur edene bakmak lazım aslında. Muhtemel bir simsar bunları piyasaya sürdü ve sattı. :)