February 22, 2014

Ukrayna...

Ne demişler, doğduğun yer mi? doyduğun yer mi?

Eskiden Ukrayna denildiğinde akla gelen güzel kızlar olurdu. Hatta google girdiğinizde Ukrayna diye aratın; arama sonuçlarının görseller bölümünde gelen resimlerin %80’I güzel kız resimleriydi.

Bugün ise sonuç daha farklı Ukrayna diyince akla isyan, olaylar, caddelerde yatan yaralı vatandaşlar yada caddelerdeki ölüler geliyor. Ne oldu bu güzel ülkeye, bu ülkenin insanlarına. 2006 dan beri Ukrayna Kiev’de çalışan ve ilkbaşlarda yaşayan şuan ise kısmi olarak orada yaşamaya çalışan biri olarak bu sorunun cevabını veremiyorum.

February 08, 2014

Owning Mahowny

Owning Mahowny
Geçen hafta çeşitli mecralarda; ABD'li aktör Philip Seymour Hoffman, Manhattan'daki dairesinde ölü bulundu şeklinde önemli bir haber vardı. (2 Şubat günü) Banyoda kolunda şırıngayla bulunan Hoffman'ın yüksek dozda uyuşturucudan öldüğünün tahmin edildiği yazıyordu. Açıkçası benim gibi yabancı aktör, aktirst ismi cahili ve isim hafıza olmayan birisi için bu normal bir haberdi. Bugün internette gezinirken Hoffman’ın resmine rastlayınca aslında severek 3-4 kere izlediğim bir filmin başrol oyuncusunu olduğunu anladım. Dedim ya bu konudaki cahilleğime verdim.