February 08, 2014

Owning Mahowny

Owning Mahowny
Geçen hafta çeşitli mecralarda; ABD'li aktör Philip Seymour Hoffman, Manhattan'daki dairesinde ölü bulundu şeklinde önemli bir haber vardı. (2 Şubat günü) Banyoda kolunda şırıngayla bulunan Hoffman'ın yüksek dozda uyuşturucudan öldüğünün tahmin edildiği yazıyordu. Açıkçası benim gibi yabancı aktör, aktirst ismi cahili ve isim hafıza olmayan birisi için bu normal bir haberdi. Bugün internette gezinirken Hoffman’ın resmine rastlayınca aslında severek 3-4 kere izlediğim bir filmin başrol oyuncusunu olduğunu anladım. Dedim ya bu konudaki cahilleğime verdim.


Belkide bu filmi severek izlememdeki en büyük etken rahmetli  (Gerçi müslüman değil ama rahmetli diyorum:))) Hoffman’dı. Rol icabi terlemeleri, heyecanlanmaları iç sıkıntıları bende de aynı ruh hali yaratmıştı. Demek ki rolünü dışarı tam yansıtmıştı.

1982 yılında gerçekleşmiş gerçek bir yaşam hikayesi anlatılıyor filmde. 
1982’deki bu hayat hikayesi gazeteci Gary Stephen Ross’u çok etkilemiş olmalıki 1987 yılında bu hayat hikayesini kaleme almış. Stung: The Incredible Obsession of Brian Molony isimli bu kitabıda bestseller olmuş. Bundan 16 sene sonra da beyaz perdeye uyarlanmış.

Film, Kanada’da bir bankada çalışan Mülayim bir Müdür’ün kumar alışkanlığı yüzünden zimmetine 10 milyon dolar geçirmesini anlatıyor. Zamanla milyonlarca dolarla oynuyor ama üstü başı eski püskü olan  Adamın kumardan başka hiç birşey görmüyor, hatta bazı aşamalarda düzlüğe çıkmasına kar etmesine rağmen kumara bırakmaması aslında kumarın para için mi oynandığı yada adrenalin için mi oynandığını sorgulamama neden oldu.

Harika bir filmdi.

No comments:

Post a Comment