March 31, 2014

Seçimlere İlişkin : Ülkelerin kaderini oy verenler değil oyları sayanlar belirler- Stalin

Ülkelerin kaderini oy verenler değil oyları sayanlar belirler- Stalin

Ne güzel söylemiş Rusya tarihinde önemli rol oynayan ve tarihin gördüğü en acımasız kişilerden birisi olan diktatör Josef Stalin.

Stalin'i andım, Eski manken, düşünce kadını!!! Aysun Kayacı'yı da anmadan olmaz. O da çok güzel söylemiş, Benim oyum ile çobanın oyu bir mi diye...

Bir seçimi daha bıraktık. Sonuç ise son 12 yıldır değişmeyen 6 seçimle aynı… 

AKP yine %43’ün üzerinde bir oy ile seçimleri kazandı. Bugün daha 1.gün. Seçime ilişkin tartışmalar sürüyor, hatalı sayım, hile haberleri, farklı farklı tutanak fotografları. Daha 1 hafta da sürecek gibi.

March 21, 2014

Yaşasın Özgürlük, Yaşasın Demokrasi, Twitter Kapatıldı.

Hükümetin sloganı olan Hayaldi Gerçek oldu cümlesini Twitter kapatıldı hayaldi gerçek oldu diyerek tekrar anmak isterdim ama hayal falan değildi, son 4-5 yıldır süre gelen baskılar ve Haziran 2013 de Gezi protestoları başlangıcından itibaren tahmin edilen oldu. Sonunda 20 Martı, 21 Marta bağlayan gece Twitter kapatıldı.

Twitter dünyada sadece Çin’de yasakmış. Aslında Çin’de sadece Twitter değil internette yasak.
Dünya’da yaklaşık 250 milyon, Türkiye’de ise 12 milyon kullanıcısı varmış Twitter’in,

March 13, 2014

IMF'e bende 4 milyar dolar borç vereceğim...

Geçen gün eve gelirken bilboardların birinde gördüm;
Daima Millet, Daima Hizmet...Bir zamanlar kapısını aşındırdığımız IMF'e artık Borç veriyoruz.

Aman allahım tüylerim diken diken doldu. Neymişiz biz. Gururlandım, okadar gururlandım ki, arabayı vuruyordum :)  Süper etkileyi bir slogan. Biraz gerizekalıysan inanır sevinirsin. Allah korusun araba kullanıyorsan kaza yaparsın :)

Bende hemen IMF'e email attım, birader listeye beni de yazın bende size 4 milyar borç vereceğim dedim. Eyvallah dediler IMF yetkilileri, deftere yazdık, thank you deyip cevap verdiler.

March 12, 2014

Mekanın Cennet Olsun Baba


İlk okulda söylediğimiz bir şiir vardı. Her ilkokula gitmiş, kaç yaşında olursa olsun türk insanı bilir bu şiiri. Hatta okula gitmemiş olanda duymuştur bir yerden...

Orda bir köy var uzakda, o köy bizim köyümüzdür, gitmesekde  tozmasakda o köy bizim köyümüzdür.
Şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti bu şiir kimin diye, kim yazmı diye. Eminim çoğu kimseninde aklına gelmemiştir, Ahmet Kutsi Tecer’in bu şiirini araştırmak, yazan şair Ahmet Kutsi Tecer’i anmak.