September 04, 2015

4 Eylül ---Doğum Günüm Kutlu Olsun... In youth we learn; in age we understand..

In youth we learn; in age we understand..

Gençlikde ne öğrendiysek,şimdi anladık. hersene, bir önceki seneye göre daha iyi anlıyoruz, işe yarıyor mu yaramıyor mu; belki anlamamak daha iyi tedirginlik yok dert tasa yok.

hayat işte; küçükken büyümek istersin; büyüyünce de eski günleri hayat edersin. hayat...

ne diyeyim artık iyiki doğuşum. iyiki ben olmuşum :)


Son 4 sene oldugu gibi bu senede aynı tesekkur mesajimi tekrarlayayim... Dogum gunumu, gerek telefon, mail, sosyal mecralar ve sms ile kutlayan, gerekse de benle irtibata gecmeyip kendi kendilerine kutlayan tum dost ve arkadaslarima tesekkur ederim.

August 23, 2015

Kazakistan'da da devalüasyon


2014 yılının şubat ayında %19 değer kaybederek 155'lerden 185lere gelmişti. bugün itibariyle nerden bakılsa 1.5 yıl gibi bir sürede %70 devaülasyon oldu :(


Dün Merkez Bankası 175-188 koridorunda bulunan USD kurunu; 188-198 koridoruna genişletmişti. Bununla birlikte USD/KZT kuru 198 olarak geçekleşti ve  hemen piyasalarda devalüasyon söylentileri çıktı.  Tabi daha önceki devalüasyonların oranlarına bakıldığınde % 5 gibi bir rakam piyasalar tarafından az bulundu ve devalüasyon beklentisi iyice arttı.

May 28, 2015

Stop Smoking....ELVEDA SİGARA





Evet sigarayi birakali 5 aya yaklasiyorum. Sigarayi birakmak gercekden zordu. Defalarca birakmayi istedim denedim ama basarili olamadim, demiyecegim; cunku birakmayi  denedim ama birakmayi istemedigim icin birakamadim aslinda birakmadim. Daha onceki tesebbuslerim sadece deneme olarak kaldi; ama aklim sigaradaydi, aklimda bitirmedigim icin denemeler basarili olmadi, elim aklimi dinledi ve sigaraya gitti.



March 19, 2015

Marsilya



13 Mart Gözdenin doğum günü olması vesilesiyle, hazirda Shengen vizelerimiz varken değişilik olsun diye biraz sicak, birazda yakın bir yere gidelim diye kararlaştırdık. Uzun zamandır aklımızda Marsilya vardı. Madrid ile Marsilya arasında bir süre düşündükden sonra; Marsilya’da karar kıldık.

March 18, 2015

18 Mart'ın Anısına


Internette 18 mart, Çanakkale diye aratınca milyonlarca bilgi çıkacaktır. Kendime notlar yazarken tekrar bunları uzunn uzun copy paste yapmaya gerek yok.
Zaten 18 mart ile ilgili denilecek çok şey var. Ama en önemlisi de bugun ülkeyi yönetenlere söylenecek şey... Aslında bunu yıllar önce M.Akif Ersoy söylemiş, arasırada bize hatırlatıyor....

January 15, 2015

Nazım 113 Yaşında.

Mekanı Cennet olsun.
Öldüğüme yanmam da, nasıl olsa er geç öleceğiz... 
Buralarda gömerler ona yanarım..Nazım




http://mrsucu.blogspot.com.tr/2014/12/nazm-hikmet.html#more

Basında Ben :)

Firmaların web sayfalarında hep yazarya Basında biz diye. Benimde artık öyle bir köşem var :)

Şaka bir yana Kazakistan'daki işimizle ilgili Dünya Gazetesinde çıkan haberi paylaşayım istedim.