August 29, 2013

Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu

Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu



Ayşe Kulin'in romanlarından 2.cisini de bugün itibariyle bitirmiş olmanın gururunu yaşıyorum :) Geçen hafta perşembe günü Almaty'dan Bodrum'a gelir gelmez ev okumaya başlamış, Pazar - Salı arası dolu dolu yapmış olduğumuz tekne turu dolayısıyla okumaya ara vermiştim. Bugün öğlen itibariyle de bitirdim. Daha önce Ayşe Kulin'in Dönüş Kitabını bitirmiştim, oda bunun gibi bir çırpı da olmuştu. Şimdi Bloğumda o kitapla ilgili yazmış olduğum yorumlara tekrar bir göz attım aynen söyle demişim;

August 24, 2013

Meşhur !!!!! Terzi Mustafanın Yeri

Geçen gün arkadaşım Kemal (celebrity son) ile görüştüğümüzde muabbet esnasında konu yeme içmeye geldi. Şurası iyi, burasının fiyatlar uçuk vs diye konuşurken, Gündoğan'daki Terzi Mustafa'nın yerine geldi konu. Eskiden terzilik yapan Mustafa Bey o kadar iyi yemek yapıyormuş ki en sonunda arkadaşları sen bir restaurant aç vs demişler, oda açmış küçükden başlamış daha sonra büyütmüş işi. Bende Kemal'imin yalancısıyım, adamı ne tanırım ne ederim.:)

Neyse Kemal'in tavsiyesi, daha sonra bir kaç dostumuzdan da Gündoğan daki Meşhur Terzi Mustafa Efendinin methini duyunca hadi bu akşam gidelim dedik.

August 15, 2013

Ayşe Kulin - Dönüş

Ayşe Kulin - Dönüş


Kitabi aslinda Ramazan bayraminda Yunan adalarina yaptigimiz seyahatte okumayi planliyordum, fakat cantadan kitabi cikarmak kismet olmadi 

Kaliplasmis bir ifade olacak ama, yine bir cirpida, 1.5 saatlik Istanbul-Kiev ucaginda basladigim, Kiev'de eve varir varmaz da okuduyup bitirdigim okunasi bir kitap.


Her nekadar Ayse Kulin "boyle pek cok Turk ailesi var dese de" Turk topluma aykiri gelen, yok canim boyle sey olmaz dedirten bir konuyu isliyor. 


August 01, 2013

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi




Bodrum'da havalimanina gitmek icin transfer beklerken, esimin aldigi ama daha baslamadigi bu kitabi gorunce, ertesi gun ucacagim Almata'ya giderken okurum dusuncesiyle hemen kitaba el koydum. Transfer araci gelmeden soyle kitaba bir gozatayim diye dusunuken, araba geldiginde ilk 50 sayfasini okumus buldum kendimi. Ertesi gun de Almata ucaginda kitap cokdan bitmisti.