August 24, 2013

Meşhur !!!!! Terzi Mustafanın Yeri

Geçen gün arkadaşım Kemal (celebrity son) ile görüştüğümüzde muabbet esnasında konu yeme içmeye geldi. Şurası iyi, burasının fiyatlar uçuk vs diye konuşurken, Gündoğan'daki Terzi Mustafa'nın yerine geldi konu. Eskiden terzilik yapan Mustafa Bey o kadar iyi yemek yapıyormuş ki en sonunda arkadaşları sen bir restaurant aç vs demişler, oda açmış küçükden başlamış daha sonra büyütmüş işi. Bende Kemal'imin yalancısıyım, adamı ne tanırım ne ederim.:)

Neyse Kemal'in tavsiyesi, daha sonra bir kaç dostumuzdan da Gündoğan daki Meşhur Terzi Mustafa Efendinin methini duyunca hadi bu akşam gidelim dedik.


Daha önce rezervasyon yaptırdığımız için masa bulmakda zorlanmadık, gerci ağustosun sonlarına geldiğimiz bugünlerde masa bulacağımızı tahmin etsemde yine tedbiri elden bırakmayalım dedik.

Mekan olarak ne salaş ne de lüks bir mekan bulduk, aslında normal sınıf bir balıkçı. Mezelerle başladık yemeğimize, mezeler gayet başarılıydı tavsiye edilir.Ancak servis denen birşey görmedik. Garson masaya hiç uğramıyor, garson çağırmak için ellerinizi hava kaldırmakdan kollarınız ağrıyor. Neyse bu zor şartlara rağmen birde balık yiyelim dedik, mezelerin üstüne...Eşim Gözde herzaman ki gibi sadece mezelerle yetinerek büyük masraftan kurtardı:))))) Bir şekilde şansımız yaver gitti ve garsonu yakalayarak, balık siparişimizi verdik. Tabi bilmiyorduk neyle karşılaşacağımızı. Yediğimiz 4 adet barbun balığı için 125 TL hesaba artı yapılacağını sonra öğrenecektik;) Bu arada eşim Tereyağında karides söylemişti. bu kadar beyaz ve küçük karidesi ilk defa gördüm, karidesler superfresh değil, ultrasuperfresh olmalıydı... Tabiki hemen geri yolladık balıkçıda, hemde sezonda superfresh olur mu sorumuza garson tabiki de cevap veremedi. Elde bunlar var isterseniz jumbo karides verelim dedi:) tabi teklifini reddettik, muhtemel o da superfresh olmasada dardanelin ürünü olabilirdi...

Balığımızı da yedikden sonra, balığın üstüne en güzel helva gider diye düşünerek, garson efendiyi de yakalar yakalamaz helvamızı da söyledik. Anlaşılan kahvaltı sofrasında birz hırpalanmış bir helva geldi ne güzel kesilmişti nede düzdü. yazık etmişler helvaya diye düşünüp helvamızı da bıraktık.

Artık son etapa geçmiştik hesap istenecekdi. Benim kollar yorulduğu için, enerjimi idareli kullanıp, bize bakan garsonu bulamayınca, yakaladığım bir garsondan hesabı istedim. Bekle babam bekle hesap geciktikce korku da arttı acaba çok mu yedik de gelmiyor, hesaplayamıyorlar. 15-20 dk sonra artık dayanamayıp mutfağın oraya gittiğim de garsonu yakaladım, aaa hesap mı istemiştiniz sorusundan sonra hesabı niyahet alabildim. Ye yeme klasik balıkçı hesabı kişi başı 100 TL. barbuna 125 yazmasalardı da aynı para gelirdi :)))

Bir ara Terzi Mustafa Efendiyi gördük, yanı doluydu yoksa yanına gidip; hocam sen bosver bu işleri iyi yaptığın terziliğe devam diyecektim ama kısmet olmadı.

Bir daha gidermiyim gitmem... 




No comments:

Post a Comment