August 01, 2013

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi




Bodrum'da havalimanina gitmek icin transfer beklerken, esimin aldigi ama daha baslamadigi bu kitabi gorunce, ertesi gun ucacagim Almata'ya giderken okurum dusuncesiyle hemen kitaba el koydum. Transfer araci gelmeden soyle kitaba bir gozatayim diye dusunuken, araba geldiginde ilk 50 sayfasini okumus buldum kendimi. Ertesi gun de Almata ucaginda kitap cokdan bitmisti. 

Kendini emekli etmis bir muhendisin, uzak bir koyde tek basina kurmus oldugu bir hayat, o koyde islenen cinayet, merakli bir genc kadin gazetecinin bu cinayet icin koye gelmesi ve cinayetten cok bu tuhaf adamin  gizemli kardesinin hikayesini merak etmesi ile kisa sureligine geldigi koyde daha uzun kalmasi....

Surukleyici harika bir kitap. Kurgu her nekadar guzel yapilmissa da, hikayenin ortasinda sonucu hemen hemen cikariyorsunuz, boylede olunca olayin pek bir surprizi kalmiyor. Kardesin hikayesini dinlerken tarihsel gelismeler ile gercek gecen zaman birbirini tutmuyor. En buyuk hayal kirikligi ise, katilin kim oldugunun surprizi ama bu surpriz, hayal kirikligi yaratiyor insanda.



Kardeşimin Hikayesi
Yazar: Zülfü Livaneli
330 sayfa
Roman
Doğan Kitap


No comments:

Post a Comment