August 15, 2013

Ayşe Kulin - Dönüş

Ayşe Kulin - Dönüş


Kitabi aslinda Ramazan bayraminda Yunan adalarina yaptigimiz seyahatte okumayi planliyordum, fakat cantadan kitabi cikarmak kismet olmadi 

Kaliplasmis bir ifade olacak ama, yine bir cirpida, 1.5 saatlik Istanbul-Kiev ucaginda basladigim, Kiev'de eve varir varmaz da okuduyup bitirdigim okunasi bir kitap.


Her nekadar Ayse Kulin "boyle pek cok Turk ailesi var dese de" Turk topluma aykiri gelen, yok canim boyle sey olmaz dedirten bir konuyu isliyor. 



Onceki kitaplarini okumadim ama, bu kiitabi okurken internetten yaptigim arastirma'da Ayse Kulin'in "Gizli Anlarin Yolcusu" ve "Bora'nin Kitabi" kitaplarinin devamiymis. Madem devamiymis, bunu okudukdan sonra digerlerini okumaya gerek var mi bilmiyorum :)))

Halleri vakitleri yerinde olan bir ailenin basindan gecen olaylar anlatiyor. Romanin kahramani kizin "Derya" babasinin annesini aldatmasi, ancak normal bir aldatma degil, Derya'nin asik oldugu kisi ile aldatmasi sonucu, Annenin kizini yurtdisina kacirmasi, olayi kizdan saklamasi ve kizin bir sekilde olaylari ogrenmesini isliyor roman.

Anlatimi gayet surukleyici roman, maalesef hazin bir sonla, arkasi yarin seklinde bitiyor. 

Dönüş
Yazar:Ayse Kulin
295 Sayfa
Roman
Remzi Kitabevi

No comments:

Post a Comment