December 30, 2013

Ötekiler - Tuncay Özkan

Ergenekon tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan'ın cezaevinde yazdığı 7’nci kitabı.
Ötekiler” adlı roman, gerçek bir yaşam öyküsünden kurgulanmış. Arka kapağında;

Dersim'in Şığso Köyü'nde doğdu. Dağlarda devrimci oldu. Şam'da PKK'lı... Elazığ'da itirafçı, Silivri'de Ergenekoncu...
"Terörist Başı" Abdullah Öcalan'ın hevaliydi, yıllarca çatıştığı, düşmanı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "suç ortağı" yaptılar.Dağlarda âşık oldu, sevişti.Çatıştı, ölümü gördü. Pişmanlığı da tanıdı, direnişi de...İnsan sarrafıydı, İstanbul'da çırak çıktı, hep dolandırıldı.Nevşehir cezaevinden tünel kazıp kaçtı.Silivri'den kaçmamaya yemin etti.Bıçak sırtında yaşadı.Hep "ötekilerin" tarafına düştü.Dersim dağlarından, Silivri'nin bulutlarına yükselen gerçek bir yaşamın, Rızgar'ın romanı. 

December 23, 2013

Müjdat Gezen-Neden Dersen

Röportaj şeklinde hazırlanmış olan Müjdat Gezen anılarını anlattığı, bugüne dair kızgınlığınlıklarını ve yarına dair endişelerini anlattığı güzel bir kitap. Bana göre sanatçı dediğin şakşakçı, yandaş olmamalı, çıkıp eleştirisini yapmalıdır. Tamda bu profile sonuna kadar taşıyan değerli bir sanatçı Müjdat Gezen.
Aziz Nesinin mezarını bilen yedi kişiden biri olduğunu anlatıyor.

Bugün 23 Aralık: Kubilay'ı saygı ve rahmetle anıyorum.

Atatürk'ün askeri Kubilay'ın,şeriatçı yobazlar tarafından,şehit edilişinin yıldönümünde, saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet, tarihimizde hiç bu kadar içerden tehdite maruz kalmışmıydı diye düşünürken,  Kubilay’ın katledilişinin yıl dönümüyle, bir çok kez tehdit altında kaldığını ve bununda en kötüsü olduğunu bir kez daha hatırladım. Menemen’de Genç öğretmen, yedeksubay Mustafa Fehmi Kubilay’ın kellesini kesip caminin avlusuna astılar, yobaz şeriatçılar. Din elden gidiyor nidalarıyla.

December 22, 2013

Entellektüel Taksici

Genelde taksi kullandığım zaman muabbeti severim. Ülke gündemi, işler nasıl, ekonomik, siyasi konular vs. Tabi taksiciye uyuzu olup olmamamla alakalı olarak, çünkü bazılarının yüzüne baktığında suratı mezarlık gibi olan, tiplerde rast geliyor.

December 20, 2013

Rekortmen Şeffaf Türkiye...

Rekortmen Şeffaf Türkiye...

Geçtiğimiz günlerde, Kanun ve devlet politikalarının internetteki bilgi özgürlüğüne etkilerini izlemek ve denetlemek için hazırlanan Google’in şeffaflık raporu açıklandı. 




December 17, 2013

Güzel İstanbul

Bundan tam 22-23 sene önce gezmiştim buraları. Tam hatırlamıyorum ama sene 90-91 idi. Ya ilkokul 5 e gidiyordum, yada ortaokul 1 deyken amaçsızca buralardaydım. Amaçsızca dediğim başka bir işim olmaksızın sırf  oraları görmek için ordaydım.

Bu sabah 09:30 da arabayı servise bırakınca, akşam 16:30 da arabayı almaya gidene kadarki boş zamanımı küçük bir eski istanbul turu ile değerlendirdim...
İstinye Borusan’dan bindiğim takside siyaset, hükümet, cemaatle başlayan sohbet, taksinin sirkeci tren garında son buldu.

December 11, 2013

Tebrikler CimBom, Tebrikler Fedakar Taraftar...

Dün çok yoğun olmasa da kar yağışı nedeniyle 30. dakika da bugüne ertelenen karşılaşmada Galatasarayımız  İtalyan devi Juventus'u 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükseldi. Bugünde yağan kardan dolayı balçık, patates tarlası 

December 09, 2013

Yaşasın IMF'e borç veriyoruz...!!!!

Bu yılın Mayıs ayında 52 yıldır borçlu oluğumuz IMF olan borcumuzun son taksidi olan 426 mio doları ödedik. 19 yıldan sonra ilkkez sıfırlandı IMF’e borcumuz. Sadece bu cümleye bakınca büyük başarı gözüküyor. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Türkiye’nin IMF’e borcunun kapanmasından büyük gurur duyuyoruz. Hükümet geldi bizi borçtan kurtardı. Şimdi IMF tüü-kaka oldu.

December 07, 2013

Türkiye Ekonomisi ne durumda

Son zamanlarda başta Başbakanımız, tabi buna istinaden de hükümete yakın basın organlarında Türkiye ekonomisinin ne kadar iyi durumda olduğuna dair çok güzel açıklamalar yapıyorlar…Meşhur bir fıkra vardır:

Kayserili bir patron muhasebe müdürü alacakmış. İnsan kaynakları departmanına bana en iyi 2 adayı bulana kadar siz görüşün ben elemelerden geçen son iki adayla ben görüşüp işe alacağım demiş…