December 29, 2014

Nazım Hikmet RAN



Moskova'ya kaçıncı gidişim hatırlamıyorum ama bir türlü Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret etmek kısmet olmamıştı. 

Eylül ayındaki son gidişimde mutlaka ziyaret etmeyi kafama koyu vakit ayırdım.


December 24, 2014

Iphone 6 mı, Samsung S5 mi ?


Neden bu yazıyı yazıyorum, çok mu umurumda okuyacak kişilerin kararları bilmiyorum, Ama yok yok biliyorum, umrumda değil düşünceleri yada kararları.

Ancak yazıyı yazmam lazım diye düşündüğüm için yazıyorum, yazma sebebimde Yiğidin hakkını yiğide vermek...

Çok uzun zamandır Iphone kullanıyordum, Iphone in ilk telefonundan bugünkü modeline kadar hepsini kullandım. Tek kullanmadığım modeli 5S veya 5C. aslında onu kullanmayada vaktim olmadı, vakit olsa heralde onlardan da alır kullanırdım.

November 05, 2014

5 Kasım....Karaoğlan

Kıbrıs Fatihi, Mücahit, Devlet Adamı, Şair, Gazeteci en önemlisi de Halk Adamı olan Bülent Ecevit'i kaybedişimizin 8 yılı.

Mekanın cennet olsun, ışıklar içinde yat.  Saygıyla ve rahmetle anıyorum.

September 04, 2014

4 Eylül ---Doğum Günüm Kutlu Olsun...

Pastaya bir mum daha eklendi. 
10 ile 20 yaş arasında geçmek bilmeyen yılların, artık daha kısa olduğunu anlıyor insan. 
Yaşlanmak her nekadar ürkütüyorsa da insanı, cocukların varsa yaşamın tadını çıkarabiliyorsun. Saclarıma düşen aklar ise hafizalarinda daha fazla ani biriktiriyormuş.

August 04, 2014

Semey - (Semipalatinsk) -Семей— Семипала́тинск


Gerek is yogunlugundan gerekse de tembellikden uzun zamandir yazmiyorum. Aslinda hep aklimda simdi yazarim, aksam yazarim vs diye erteliyorum, demekki tembellikden yazmiyormusum:))))
İki hafta ilgilendigimiz baraj projesi icin Kazakistan'in Semey sehrine gitmem gerekdi. Pek cok insan gibi bende ilk defa duydum Semey sehrinin ismini. Hergun 1 ucak kalkiyor buraya Astana'dan,

gunu birlik gitme sansiniz yok yani, illaki kalacaksiniz.


Kazakistan dogusunda, Dogu Kazakistan eyaletinde, sibirya sinirina yakin, 250-300 bin nufuslu bir sehir.  Simdiye kadar yazdiklarimdan da anlasilacagi gibi normal bir sehir gibi bir dusunce hakimdi bende de. Ta ki gitmeden once internetten arastirana kadar...

July 30, 2014

Bayraminiz kutlu olsun.

İktidara sahip olanların gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunmadığı, Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit etmediği, Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşürmediği. HIRSIZ ve ARSIZLARDAN uzak bayramlar dilerim.

Bir tarafta ISID denilen sapik orgüt, muslumanlari olduruyorken, diger tarafta israil gazzede kiyim yapiyorken ne kadar mutlu gecer bilinmez bayramimiz ama yine de kutlu olsun.

April 30, 2014

Hoş Geldin Oğlum


17 Nisan 2014 de saatler 22:53 ü gösterirken bir kez daha baba oldum.

Biz Türklerde vardır ya,  "erkek adamın erkek evladı olur" sözü. Şimdiye kadar "erkek adamın erkek damadı olur"  diyip kendimi avutuyordum.  Şaka bir yana sağlıklı oldukdan sonra cinsiyetin hiç bir önemi yok.  Eşimin hamileliğinde erkek olduğunu öğrendiğim zaman bile klasik kız babasına göre sanki daha biraz daha göğsüm kabarmadı. Belki de kız olmasını istiyordum. Alya’nın bana yaptığı şirinliklerden, o sevgiyle sarılmasından dolayı. Dedim ya hiç önemi yoktu benim için, tek önemli etken sağlıklı olmasıydı. Ama eşim Gözdeyle allahın sevgili kullarındanız sanırım. İnşallah bu şanslılığımız devam ederde, hayatımız boyunca hem kız, hem erkek sevgisini sonuna kadar yaşarız.

April 08, 2014

Bugün seçim olsa kim kazanır ? Cevap MASLOW’da

Bugün seçim olsa kim kazanır ? Cevap MASLOW’da

Bugün seçim olsa kim kazanır sorusuna ne siyaset bilimciler, nede politika uzmanları cevap veremez. 10 gün önceki yerel seçimlerde de verdikleri cevap yanlış çıktı.

Özgürlükler kısıtlanacak, rüsvet, yolsuzluk, milyar dolarlar havada ucuşacak, bukadar etkene rağmen ancak gelişmiş ülkelerde iktidar değişir. Bizde ne iktidar değişir ne de düzen değişir.

March 31, 2014

Seçimlere İlişkin : Ülkelerin kaderini oy verenler değil oyları sayanlar belirler- Stalin

Ülkelerin kaderini oy verenler değil oyları sayanlar belirler- Stalin

Ne güzel söylemiş Rusya tarihinde önemli rol oynayan ve tarihin gördüğü en acımasız kişilerden birisi olan diktatör Josef Stalin.

Stalin'i andım, Eski manken, düşünce kadını!!! Aysun Kayacı'yı da anmadan olmaz. O da çok güzel söylemiş, Benim oyum ile çobanın oyu bir mi diye...

Bir seçimi daha bıraktık. Sonuç ise son 12 yıldır değişmeyen 6 seçimle aynı… 

AKP yine %43’ün üzerinde bir oy ile seçimleri kazandı. Bugün daha 1.gün. Seçime ilişkin tartışmalar sürüyor, hatalı sayım, hile haberleri, farklı farklı tutanak fotografları. Daha 1 hafta da sürecek gibi.

March 21, 2014

Yaşasın Özgürlük, Yaşasın Demokrasi, Twitter Kapatıldı.

Hükümetin sloganı olan Hayaldi Gerçek oldu cümlesini Twitter kapatıldı hayaldi gerçek oldu diyerek tekrar anmak isterdim ama hayal falan değildi, son 4-5 yıldır süre gelen baskılar ve Haziran 2013 de Gezi protestoları başlangıcından itibaren tahmin edilen oldu. Sonunda 20 Martı, 21 Marta bağlayan gece Twitter kapatıldı.

Twitter dünyada sadece Çin’de yasakmış. Aslında Çin’de sadece Twitter değil internette yasak.
Dünya’da yaklaşık 250 milyon, Türkiye’de ise 12 milyon kullanıcısı varmış Twitter’in,

March 13, 2014

IMF'e bende 4 milyar dolar borç vereceğim...

Geçen gün eve gelirken bilboardların birinde gördüm;
Daima Millet, Daima Hizmet...Bir zamanlar kapısını aşındırdığımız IMF'e artık Borç veriyoruz.

Aman allahım tüylerim diken diken doldu. Neymişiz biz. Gururlandım, okadar gururlandım ki, arabayı vuruyordum :)  Süper etkileyi bir slogan. Biraz gerizekalıysan inanır sevinirsin. Allah korusun araba kullanıyorsan kaza yaparsın :)

Bende hemen IMF'e email attım, birader listeye beni de yazın bende size 4 milyar borç vereceğim dedim. Eyvallah dediler IMF yetkilileri, deftere yazdık, thank you deyip cevap verdiler.

March 12, 2014

Mekanın Cennet Olsun Baba


İlk okulda söylediğimiz bir şiir vardı. Her ilkokula gitmiş, kaç yaşında olursa olsun türk insanı bilir bu şiiri. Hatta okula gitmemiş olanda duymuştur bir yerden...

Orda bir köy var uzakda, o köy bizim köyümüzdür, gitmesekde  tozmasakda o köy bizim köyümüzdür.
Şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti bu şiir kimin diye, kim yazmı diye. Eminim çoğu kimseninde aklına gelmemiştir, Ahmet Kutsi Tecer’in bu şiirini araştırmak, yazan şair Ahmet Kutsi Tecer’i anmak.

February 22, 2014

Ukrayna...

Ne demişler, doğduğun yer mi? doyduğun yer mi?

Eskiden Ukrayna denildiğinde akla gelen güzel kızlar olurdu. Hatta google girdiğinizde Ukrayna diye aratın; arama sonuçlarının görseller bölümünde gelen resimlerin %80’I güzel kız resimleriydi.

Bugün ise sonuç daha farklı Ukrayna diyince akla isyan, olaylar, caddelerde yatan yaralı vatandaşlar yada caddelerdeki ölüler geliyor. Ne oldu bu güzel ülkeye, bu ülkenin insanlarına. 2006 dan beri Ukrayna Kiev’de çalışan ve ilkbaşlarda yaşayan şuan ise kısmi olarak orada yaşamaya çalışan biri olarak bu sorunun cevabını veremiyorum.

February 08, 2014

Owning Mahowny

Owning Mahowny
Geçen hafta çeşitli mecralarda; ABD'li aktör Philip Seymour Hoffman, Manhattan'daki dairesinde ölü bulundu şeklinde önemli bir haber vardı. (2 Şubat günü) Banyoda kolunda şırıngayla bulunan Hoffman'ın yüksek dozda uyuşturucudan öldüğünün tahmin edildiği yazıyordu. Açıkçası benim gibi yabancı aktör, aktirst ismi cahili ve isim hafıza olmayan birisi için bu normal bir haberdi. Bugün internette gezinirken Hoffman’ın resmine rastlayınca aslında severek 3-4 kere izlediğim bir filmin başrol oyuncusunu olduğunu anladım. Dedim ya bu konudaki cahilleğime verdim.

January 22, 2014

Paramı nereye yatırsaydım, nolurdu ?

Paramı nereye yatırsaydım, nolurdu ?

Küresel piyasalar, türkiye gerçekleri daha doğrusu 17 Aralık 2013 de yolsuzluk operasyonuyla başlayan kriz ile doların 2.26, euronun 3.06 olması, borsanında dibe çakılmasıyla insan kendine soruyor;  para olsaydı, napılırdı  diye... Hernekadar zenginin parası züğürdün çenesini yorsa da herkesin kendine göre tasarrufları var. Az parayla da çok parayla da birşeyler yapılabilirdi... İnternette buldugum araştırmalardan bir tablo aşağıda:

January 21, 2014

2013 de Ne Çok Gezmişim....2013 yolculuklar



Geçen gün bilgisayarımda temizlik yapmaya başlayınca sağda solda çektiğim fotoğraflarımı gördüm. 

Fotograflara göre bu sene leyleği havada görmüşüm :) Ardından da THY ucuş kartım milesandsmiles'in  hareketlerine bakınca kendimde şaşırdım. 

Gerek iş için gerekse de iş arasına sıkıştırılmış küçük tatiller ile bu sene bayağı gezmişim, yaklaşık 177.600 km yol yapmışım. Tabi Kievde çalışıp, aileminde Türkiye'de yaşıyor olmasınında bu yaptığım km lerde büyük etkisi var.


Yol hesabı yapacak olursam : 

-Bukadar km yi arabayla yapsam günde 487 km yapıyor. Bu da yaklaşık şu demek her sabah ankaraya gidip ertesi gün istanbula dönmüşüm. ertesi sabah tekrar gidip dönmüşüm... Tek rakibim ULUSOY :)

January 16, 2014

Nelere Güldüm

Bazı Karikatürler vardır.
İki gün sonra tekrar bakarsınız, sanki ilk defa görüyormuş gibi tekrar gülersiniz. İşte öyle beni defalarca güldüren karikatürler...
Tabi soldaki favorim..








January 09, 2014

2014 de Türkiye’de Ekonomi ne olur?

2014 de Türkiye’de Ekonomi  ne olur?

Bir yorum yapmadığım ekonomi kalmıştı onuda yapayım J
Türkiye Ekonomisi ne yazıkki dış dimaniklerine göre hareket etmiyor. Ekonomiyi şu aralar, şu aralardan kastım 17 Aralık Yolsuzluk soruşturmaları ile başlayan siyasi kriz yönetiyor. (Hükümetin deyişiyle “Siyaseti yeniden dizayn etme projesi”)

Financial Times gazetesi ‘nin konuyla ilgili yorumu, Türklerin ekonomi politikalarına güvenleri azalıyor şeklinde.

January 08, 2014

Van Gogh Neden Ünlü Oldu ?

Başlığa bakıp da burda Van Gogh'un neden ünlü olduğunun cevabını bulacağınızı düşünmeyin. Bende bunun cevabını arıyorum. Daha önceleri bu konu hiç kafamı yormamıştı. Geçen gün internette gezinirken bir yerde görünce aklıma bu soru takıldı. Sonra hayatını bir okuyunca bu sorunun ne kadarda yerli yerinde bir soru olduğunu düşündüm.

Belki de bu soruyu sormam sanat tarihçi olmamam yada bu konulardan fazla çakmamamdan dolayı da olabilir.

Çeşitli mecralarda haberler okuyoruz, facebook'un patronu 20 li yaşlarda milyarder oldu vs diye. Ama Van Gogh'a baksak çokda şaşılacak bir durum olmadığını düşünebiliriz. Benim cahilliğimden belki ama 37 yıllık bir yaşamın son 3-4 yılına resimlerini sığdırmış bir sanatçıdan bahsediyoruz. Kulağını kesip, genelevdeki sevgilisine götürüp vermiş.

Öldükden sonra Parisde resimleri meşhur olmuş. Meşhur olandan çok meşhur edene bakmak lazım aslında. Muhtemel bir simsar bunları piyasaya sürdü ve sattı. :)