December 30, 2013

Ötekiler - Tuncay Özkan

Ergenekon tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan'ın cezaevinde yazdığı 7’nci kitabı.
Ötekiler” adlı roman, gerçek bir yaşam öyküsünden kurgulanmış. Arka kapağında;

Dersim'in Şığso Köyü'nde doğdu. Dağlarda devrimci oldu. Şam'da PKK'lı... Elazığ'da itirafçı, Silivri'de Ergenekoncu...
"Terörist Başı" Abdullah Öcalan'ın hevaliydi, yıllarca çatıştığı, düşmanı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "suç ortağı" yaptılar.Dağlarda âşık oldu, sevişti.Çatıştı, ölümü gördü. Pişmanlığı da tanıdı, direnişi de...İnsan sarrafıydı, İstanbul'da çırak çıktı, hep dolandırıldı.Nevşehir cezaevinden tünel kazıp kaçtı.Silivri'den kaçmamaya yemin etti.Bıçak sırtında yaşadı.Hep "ötekilerin" tarafına düştü.Dersim dağlarından, Silivri'nin bulutlarına yükselen gerçek bir yaşamın, Rızgar'ın romanı. 

December 23, 2013

Müjdat Gezen-Neden Dersen

Röportaj şeklinde hazırlanmış olan Müjdat Gezen anılarını anlattığı, bugüne dair kızgınlığınlıklarını ve yarına dair endişelerini anlattığı güzel bir kitap. Bana göre sanatçı dediğin şakşakçı, yandaş olmamalı, çıkıp eleştirisini yapmalıdır. Tamda bu profile sonuna kadar taşıyan değerli bir sanatçı Müjdat Gezen.
Aziz Nesinin mezarını bilen yedi kişiden biri olduğunu anlatıyor.

Bugün 23 Aralık: Kubilay'ı saygı ve rahmetle anıyorum.

Atatürk'ün askeri Kubilay'ın,şeriatçı yobazlar tarafından,şehit edilişinin yıldönümünde, saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet, tarihimizde hiç bu kadar içerden tehdite maruz kalmışmıydı diye düşünürken,  Kubilay’ın katledilişinin yıl dönümüyle, bir çok kez tehdit altında kaldığını ve bununda en kötüsü olduğunu bir kez daha hatırladım. Menemen’de Genç öğretmen, yedeksubay Mustafa Fehmi Kubilay’ın kellesini kesip caminin avlusuna astılar, yobaz şeriatçılar. Din elden gidiyor nidalarıyla.

December 22, 2013

Entellektüel Taksici

Genelde taksi kullandığım zaman muabbeti severim. Ülke gündemi, işler nasıl, ekonomik, siyasi konular vs. Tabi taksiciye uyuzu olup olmamamla alakalı olarak, çünkü bazılarının yüzüne baktığında suratı mezarlık gibi olan, tiplerde rast geliyor.

December 20, 2013

Rekortmen Şeffaf Türkiye...

Rekortmen Şeffaf Türkiye...

Geçtiğimiz günlerde, Kanun ve devlet politikalarının internetteki bilgi özgürlüğüne etkilerini izlemek ve denetlemek için hazırlanan Google’in şeffaflık raporu açıklandı. 




December 17, 2013

Güzel İstanbul

Bundan tam 22-23 sene önce gezmiştim buraları. Tam hatırlamıyorum ama sene 90-91 idi. Ya ilkokul 5 e gidiyordum, yada ortaokul 1 deyken amaçsızca buralardaydım. Amaçsızca dediğim başka bir işim olmaksızın sırf  oraları görmek için ordaydım.

Bu sabah 09:30 da arabayı servise bırakınca, akşam 16:30 da arabayı almaya gidene kadarki boş zamanımı küçük bir eski istanbul turu ile değerlendirdim...
İstinye Borusan’dan bindiğim takside siyaset, hükümet, cemaatle başlayan sohbet, taksinin sirkeci tren garında son buldu.

December 11, 2013

Tebrikler CimBom, Tebrikler Fedakar Taraftar...

Dün çok yoğun olmasa da kar yağışı nedeniyle 30. dakika da bugüne ertelenen karşılaşmada Galatasarayımız  İtalyan devi Juventus'u 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükseldi. Bugünde yağan kardan dolayı balçık, patates tarlası 

December 09, 2013

Yaşasın IMF'e borç veriyoruz...!!!!

Bu yılın Mayıs ayında 52 yıldır borçlu oluğumuz IMF olan borcumuzun son taksidi olan 426 mio doları ödedik. 19 yıldan sonra ilkkez sıfırlandı IMF’e borcumuz. Sadece bu cümleye bakınca büyük başarı gözüküyor. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Türkiye’nin IMF’e borcunun kapanmasından büyük gurur duyuyoruz. Hükümet geldi bizi borçtan kurtardı. Şimdi IMF tüü-kaka oldu.

December 07, 2013

Türkiye Ekonomisi ne durumda

Son zamanlarda başta Başbakanımız, tabi buna istinaden de hükümete yakın basın organlarında Türkiye ekonomisinin ne kadar iyi durumda olduğuna dair çok güzel açıklamalar yapıyorlar…Meşhur bir fıkra vardır:

Kayserili bir patron muhasebe müdürü alacakmış. İnsan kaynakları departmanına bana en iyi 2 adayı bulana kadar siz görüşün ben elemelerden geçen son iki adayla ben görüşüp işe alacağım demiş… 

November 19, 2013

Mutluluğun Resmi...



Ne güzel sormuş Nazım, bana mutluluğun resmi yapabilirmisin Abidin diye yakın dostuna, eşine yazdığı şiirin içinde.


November 10, 2013

Çok Özledik...

Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır''.


"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"


Son yılların en etkili ve anlamlı anma mesajını KOÇ grubu hemen hemen tüm gazetelere ilan olarak veriyor. Kendilerini değişmeyen tarz ve duruşları için kutluyorum.

October 10, 2013

Yılmaz Özdil - Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda

Yılmaz Özdil - Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda


AKP li geçen yılların tarihsel bir anlatımı. Okudukça sinirlendiğim, karamsarlık ve umutsuzluğa düştüğüm, akıcı bir anlatımla yazılmış. Çok güzel bir kitap diyeceğim ama kelimeler yetersiz kalacak. Yılmaz Özdil'in kitabını anlattığı satırları buraya yazmak daha iyi olacak...


"beş gazetenin arşivinden 460 bin sayfa taradım. sırf arşiv taraması 1.5 senemi aldı. isim şehir hayvan ve isim şehir bitki gibi köşe yazılarımdan derleme değil... sıfırdan yazıldı. 3 kasım 2002de başlıyor. bugüne kadar geliyor. çıraklık, kalfalık, ustalık diye üç bölümden oluşuyor."


October 02, 2013

TUSİB’den bir ilk, Ukrayna Ülke Raporu hazırladık.

Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği olarak Ukrayna’da bir ilki gerçekleştirdik Ukrayna ekonomisi ve finansal yapısı ilk kez Türkçe bir çalışmada bu kadar ayrıntılı olarak ele aldık. 

September 29, 2013

Almaty Kazakistan (Almata)

Kazakistan'da iş almamız nedeniyle temmuz ayından beri 8 kere Almata ve Astana'ya gidip geldim. Tabiri caizse 5.5 saatlik yolu su yoluna çevirdim. Her nekadar 5.5 saat olarak gözükse de yaz mevsimi olmasından ve rüzgarlandan dolayı THY 4.5 saatte gidiyor. Ancak işlerin yoğundan dolayı, O firmayla, bu firmayla görüş, atla Kieve git vs derken bir türlü vakit bulup da  Almata'yı gezmeye
fırsat bulamamıştım. Bu sefer gelişimde de pazar tatilini bari değerlendireyim diyerek sonunda Almata'yı kısmen de gezebildim.

Daha önce insanlardan duyduğum Chimbulak kayak merkezinin olduğu Medeo gitmeye karar verdik.

September 05, 2013

Ayşe Kulin - Bora'nın Kitabı

Ayşe Kulin - Bora'nın Kitabı


Evet sonunda Ayşe Kulin Serisinin son halkasını da bitirdim. Diğer okuduğum kitapları gibi bu da güzeldi. Her nekadar Gizli Anların yolcusu kitabının devamı olduğu için, Gizli Anların Yolcusu'nda yarım kalan konulara açıklık getirmiş. Tabi ben serinin sıralamasını farklı takip etiğim için tam puzzle'in orta parçasıydı bu kitap. Bu sefer de kitabın kahramanı Bora'nın ağzından anlatılmış.

September 04, 2013

Yaş Oldu 35

Bundan tam 35 yıl önce açmışım gözlerimi bu dünyaya. Bugune diyecek tek şey var.

OTUZ BEŞ YAŞ ŞİİRİ

Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.
Delikanlı çağımızdaki cevher,
Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var?
Benim mi Allahım bu çizgili yüz?


August 29, 2013

Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu

Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu



Ayşe Kulin'in romanlarından 2.cisini de bugün itibariyle bitirmiş olmanın gururunu yaşıyorum :) Geçen hafta perşembe günü Almaty'dan Bodrum'a gelir gelmez ev okumaya başlamış, Pazar - Salı arası dolu dolu yapmış olduğumuz tekne turu dolayısıyla okumaya ara vermiştim. Bugün öğlen itibariyle de bitirdim. Daha önce Ayşe Kulin'in Dönüş Kitabını bitirmiştim, oda bunun gibi bir çırpı da olmuştu. Şimdi Bloğumda o kitapla ilgili yazmış olduğum yorumlara tekrar bir göz attım aynen söyle demişim;

August 24, 2013

Meşhur !!!!! Terzi Mustafanın Yeri

Geçen gün arkadaşım Kemal (celebrity son) ile görüştüğümüzde muabbet esnasında konu yeme içmeye geldi. Şurası iyi, burasının fiyatlar uçuk vs diye konuşurken, Gündoğan'daki Terzi Mustafa'nın yerine geldi konu. Eskiden terzilik yapan Mustafa Bey o kadar iyi yemek yapıyormuş ki en sonunda arkadaşları sen bir restaurant aç vs demişler, oda açmış küçükden başlamış daha sonra büyütmüş işi. Bende Kemal'imin yalancısıyım, adamı ne tanırım ne ederim.:)

Neyse Kemal'in tavsiyesi, daha sonra bir kaç dostumuzdan da Gündoğan daki Meşhur Terzi Mustafa Efendinin methini duyunca hadi bu akşam gidelim dedik.

August 15, 2013

Ayşe Kulin - Dönüş

Ayşe Kulin - Dönüş


Kitabi aslinda Ramazan bayraminda Yunan adalarina yaptigimiz seyahatte okumayi planliyordum, fakat cantadan kitabi cikarmak kismet olmadi 

Kaliplasmis bir ifade olacak ama, yine bir cirpida, 1.5 saatlik Istanbul-Kiev ucaginda basladigim, Kiev'de eve varir varmaz da okuduyup bitirdigim okunasi bir kitap.


Her nekadar Ayse Kulin "boyle pek cok Turk ailesi var dese de" Turk topluma aykiri gelen, yok canim boyle sey olmaz dedirten bir konuyu isliyor. 


August 01, 2013

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi

Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi




Bodrum'da havalimanina gitmek icin transfer beklerken, esimin aldigi ama daha baslamadigi bu kitabi gorunce, ertesi gun ucacagim Almata'ya giderken okurum dusuncesiyle hemen kitaba el koydum. Transfer araci gelmeden soyle kitaba bir gozatayim diye dusunuken, araba geldiginde ilk 50 sayfasini okumus buldum kendimi. Ertesi gun de Almata ucaginda kitap cokdan bitmisti. 

July 02, 2013

John Perkins - Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları

John Perkins - Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları


Dünya nüfusunun %5'inden az bir nüfusa sahip olan, ancak dünya kaynaklarının %25inden fazlasını tüken Amerika'nın, gelişmemiş 3.Dünya ülkelerininin borçlandırarak nasıl bağımlı hale getirildiklerini anlatan mutlaka okunması gereken bir kitap...


Sistem nasıl işler:

Önce elektrik santralleri, otoyol, liman, havalimanı gibi altyapı hizmet projelerine borç verilir. 10 dolarlık işe 150 dolar değer biçilip, bu kadar borç verilir. Bu borçlanmanın temel kuralı, projelerin Amerikan inşaat şirketleri tarafından gerçekleştirilmesidir. Paranın büyük kısmı hiç Amerikadan dışarı çıkmaz. Amerika içinde firmalar arası transfer edilir. Başka bir ülkenin inşaat şirketide gider 10-11 dolara işi yapar...

April 24, 2013

Kiev'de 23 Nisani Kutladik....

23 Nisan 2013


Ukrayna’da bulunan Turk Okulu, Uluslarasi Meridyen Okullari’nin duzenledigi ve Baskan Vekili  oldugum TUSİB - Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği’nin sponsor oldugu organizasyonla, Ukrayna Kiev’de ilk kez bu kadar buyuk bir organizasyonla 23 Nisani kutladik.

February 08, 2013

TUSIB-Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği

2011'den bu yana üzerinde konuştuğumuz ve harekete geçtiğimiz yeni bir dernek, birlik kurma çalışmalarını sonunda sonuçlandırdık. Ocak 2013 itibariyle resmi olarak TUSİB kuruldu.

Protasov Yar 2 – D, Ofis 4 adresindeki ofisimizde geçen hafta yaptığımız Genel kurulda Başkan yardımcılığına layik görülmek onurlandırdı beni:)))

January 18, 2013

Guldal Mumcu - Icimden Gecen Zaman

Guldal Mumcu - Icimden Gecen Zaman

Esi Guldal Mumcu'nun,vatanin yetistirdigi ender vatanseverlerden biri olan Mumcu'nun katledilisini anlattigi, okurken elimden birakmadan bir cirpida yutkunarak okudugum kitap.

Mumcu, Yesil sermaye, burokrat, hakim, savci ve  siyasiler olusan bir cetenin,daha dogrusu derin devletin sifrelerini arastirirken, derin devlet tarafindan harcamistir. Suikastın hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanlar, hicbir delil bulamamamis patlamayla etrafa  dagilan ve dikkatlice toplanmasi gereken deliller ise cali supurgesiyle toplanmistir.